top of page

סילבר לייק - אגם טובאוארצ'כילי (Tobavarchkhili - Silver Lake)

טרק הSilver Lake אל אגם טובאוארצ'כילי הינו טרק אינטנסיבי ומאתגר אשר טרם נחשף בפני מרבית המטיילים, לכן מי מכם שיבחר לצאת לטרק זה ייהנה מחוויה בתולית, אוטנטית ורחוקה מכל ה"רעש התיירותי" של גאורגיה.

הוא ה"היי לייט" של חבל סמגרלו אליו משוייך.

על מנת להגיע לתחילת המסלול הכי נוח להגיע דרך זוגדידי (בירת החבל), שנמצאת במרחק של כ3 שעות ממסטיה, בירת סוואנתי.

 

שימו לב: ניתן לצאת לטרק זה עם מדריך בחודשים יולי-אוגוסט בלבד, כאשר בכל שאר השנה האזור מושלג ומסוכן לטיול ורוב הסיכויים שלא תמצאו מדריך שיסכים ללוות אתכם.

 

אורך הטרק: 60 ק"מ שתוכלו לפרוס ע"פ שיקול דעתם ובהתאם לזמן השהות שלכם במדינה; בין 3 ימים אינטנסיביים ל4-6 ימים קלילים יותר.

 

מים: יש הרבה מאוד נקודות למילוי מים במהלך הטרק, בין אם במפלי המים הקטנים או במעיינות.

 

ציוד נדרש: טרק זה מחייב לינה בשטח ולכן עליכם להצטייד בשק"ש, מזרון, אוהל (חשוב בגלל שינויי מזג האוויר הקיצוניים והאפשרות לגשם), כלי בישול ואוכל לפרק הזמן לו את מקדישים. לרוב, ברגע ששוכרים מדריך הדיל שהם מציאים כולל ציוד ללינת שטח, אוהלים ואף אפשרות לשכור סוס שיסחוב את הציוד (לכל יום מלבד ההגעה לאגם עצמו). 

חובה להצטייד גם במפה בעלות של כ20 לארי.

 

ניווט: הדרך הנוחה והבטוחה(!) ביותר היא לשכור מדריך למשך הטרק כולו מהסיבה שרוב השבילים מכוסים בצמחייה, דבר המקשה ואף הופך לבלתי אפשרי את האפשרות לנווט בשטח עם מפה. כאמור המסלול לא מתוייר במיוחד ולכן, בשונה מטרקים אחרים, לא מומלץ לקחת את הסיכון ולנסות להסתדר בשטח עם מפה או אפליקציית ניווט כיוון שהנ"ל עלולות להטעות אתכם ולעלות לכם ביוקר. אל תיקחו סיכונים מיותרים.

 

יום 1:

שלוש דרכים להתחיל את הטרק:

 

  • נוסעים מזוגדידי (הנמצאת על הדרך בין טביליסי לסוואנתי) צפון-מזרחה כחצי שעה לכפר מוחורי (Mukhuri), משם ממשיכים באמצעות מונית או טרמפ ללשנגה - ממנה מתחילים לצעוד.

  • נוסעים מזוגדידי ישירות לאונצה, נקודה על הפס הראשון (אם תבחרו בדרך זו תחסכו טיפוס התחלתי של כמה שעות טובות אך חסכון זה יעלה לכם לא מעט כסף – כ150 לארי למונית, אלא אם כן תתפסו טרמפ).

  • נוסעים מזוגדידי לסקורי – מתאים רק לאלו מכם שמעוניינים להאריך את הטרק בעוד יום עד יומיים.

 

לשנגה – פס אונצה: כאמור מתחילים את היום בטיפוס של כ5 שעות מלשגנה עד פס אונצה.

פס אונצה – נחל קואאוצ'ה: ירידה של כ3 שעות, רובה עוברת בסבך רציני ועצי פטל. בהגיעכם לנחל ניתן לסיים את יום ההליכה הראשון ולהתארגן להעביר שם את הלילה.

 

יום 2:

נחל קואאוצ'ה – מפגש הנהרות ג'אלארה מאגאנה: גם את היום השני מתחילים בטיפוס, אמנם בעליה קלה יותר, כ45-60 דקות עד לכיפה. משם יורדים כשעה וחצי עד למפגש הנהרות.

הערה: מי מכם שהתחיל את הטרק ישירות בפס אונצה יכול להגיע לנקודה הנ"ל כבר בסוף היום הראשון ולהעביר כאן את הלילה.

מנקודה זו מתחילים (שוב) לטפס כ8 ק"מ מזרחה לאורך נהר מאגאנה, עליה מפרכת אך יפהפייה, כאשר אחרי טיפוס של 200 מטר (גובה) מגיעים לנקודת חצייה (מן גשר המורכב מבולי עץ) של הנהר ולאחריו מטפסים כ400 מטר גובה נוספים.

על אף שהדעה הרווחת היא שיש לרדת לעמק על מנת למצוא מקור מים - הטרק הזה יפתיע אתכם. הטיפוס לאגם לא מסתיים כאן. מהנקודה בה הדרך מתפצלת מהנחל ממשיכים בטיפוס עד בקתות ההרים הגרוזיניות (המאגאנה-סתווי בהן מתגוררים רועי הצאן בימות הקיץ), שם ניתן להעביר את הלילה השני.

 

יום 3:

מאגאנה סתווי – אגם טובאוארצ'כילי: ביום זה מגיעים לאגם (ניחשתם נכון - בטיפוס).

דגשים: מכיוון שהולכים אל האגם וחוזרים את אותה הדרך ניתן להשאיר ציוד וליהנות מהאפשרות לצעוד עם ציוד מינימלי (מומלץ לשלם "פרוטקשיין" לאחד המקומיים על מנת למנוע גניבת ציוד).

אלו מכם ששכרו סוס עד שלב זה של המסלול יאלצו להיפרד מ"החיים הטובים" משום שלא ניתן להגיע עם סוס עד האגם.

היום כולל טיפוס של 1000 מטר גובה ובסופו נשגב האגם הקסום מוקף בפסגות.

אם הגעתם בקיץ לבטח יתמזל מזלכם ותוכלו לרחוץ במימיו.

הערה: הגאורגיים מאמינים שהרוחץ במימיו של אגם טובאוארצ'כילי - יקולל.


הרעבים מבניכם שטרם שבעו משטיפת עינייהם בפלא זה של אמא-טבע יכולים להמשיך לשני אגמים קטנים נוספים שבקרבת מקום ומשם לבחור אם ללון בקרבת אחד מהם ולחזור למחרת, או לרדת חזרה למאגאנה-סתווי וללון שם לילה נוסף.

 

יום 4:

מאגאנה-סתווי - קואאוצ'ה: מתחילים את היום בירידה של כ5 שעות הכוללת חציית נהר המאגאנה חזרה על גשר בולי העץ (מהצד הצפוני לדרומי הפעם). ברגע שמגיעים למפגש הנהרות מתחילים טיפוס של כשעתיים עד לכיפה, ממנה יורדים לנחל קואאוצ'ה ומקימים מחנה ללילה הרביעי.

 

יום 5:

קואאוצ'ה – אונצה: מתחילים את היום בטיפוס (אין חדש תחת השמש) בשביל עפר ברור, כשלאחר שעה השביל מיטשטש משום שנחבא בין שיחי פטל וסבך רב עד שמגיעים לפס אונצה.

אונצה – לשנגה: ירידה של כ4 שעות חזרה לנקודת ההתחלה.

 


 

bottom of page